Közösségi Szociális Szövetkezet

Adományboltok működtetése Budapest három kerületében. Piacgazdaságban felhalmozó felesleges, vagy kinőtt és megunt holmik befogadása – adományozók. Olcsó ruházati és használati cikkek beszerzése szegények számára.

koszsz_logo

Három fontos célt valósít meg az adománybolt. Gazdaságilag fenntartható munkahelyeket teremtünk (boltonként 2-3 fő) számára. A legolcsóbb boltként a rászorulók számára ruházati, hétköznapi használati tárgyak beszerzését tesszük lehetővé. Az évi (boltonként) 10 tonna (összesen 30 tonna) adomány fogadásával lehetőséget adunk az embereknek, hogy a felesleges tárgyaiktól megszabaduljanak, ezzel ezen tárgyak hulladékká válást megelőzzük, illetve kidolgoztuk a beérkező adományok értékesítési és felhasználási, újrahasznosítási útját, amivel elértük, hogy a beérkezett adományok mindössze 2-3% kerül szemétbe.
Egy évben 110292 db terméket forgalmaztunk. A három üzlet havi árbevétel 2 millió forint. A három üzletben havonta 3000 vásárló fordul meg.
A három üzlet közösségi térként is működik. Havonta 2 közösségi rendezvény tartunk, napi szinten a törzsvásárlók megosztják örömeiket, bánatukat egymással.

Társadalmi cél

Munkanélküliek foglalkoztatása, szegények számára olcsó beszerzés, környezeti terhelés csökkentése – újrahasználat és újrahasznosításon keresztül.

További információ:  Közösségi Szociális Szövetkezet 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s