Melyek a társadalmi vállalkozás előnyei?


  1. Nagyobb bevétel – Ha/amikor a társadalmi vállalkozás nyereségessé válik.
  2. Diverzifikált források – A társadalmi vállalkozás segíthet diverzifikálni a szervezet finanszírozási alapját, és csökkenti az ingadozó, és/vagy kisszámú pénzügyi forrásoktól való függést.
  3. Nagyobb rugalmasság – A legtöbb hagyományos nonprofit finanszírozási formától, adománytól eltérően, a társadalmi vállalkozásbólszármazó bevétel általában szabadon felhasználható.
  4. Jobb szervezeti teljesítmény – A társadalmi vállalkozáshoz szükséges pénzügyi és vezetési fegyelem a nonprofit szervezet általános hatékonyságát, tervezését, illetve rendszereit is javítja.
  5. Pozitív benyomás az adományozók körében – A legtöbb adományozó örömmel fogadja, ha a nonprofit szervezet megpróbál saját erőből is forrásokat teremteni, és diverzifikálja bevételei forrásait.
  6. Aktívabb felügyelő bizottság – A társadalmi vállalkozás segíthet jobban bevonni a felügyelő bizottság (kuratórium) tagjait, és felhasználni egyéb, esetleg az üzleti életben szerzett tapasztalataikat és kapcsolati rendszerüket.
  7. Szélesebb körű ismertség – A társadalmi vállalkozás marketingje segíthet a szervezetnek új támogatókat, adományozókat is szerezni.
  8. Nagyobb önbizalom – A bevételszerzés képességét felismerve, illetve sikeres társadalmi vállalkozást működtetve nőhet a nonprofit szervezet vezetőinek és munkatársainak önbizalma.