Melyek a társadalmi vállalkozás korlátai?

  1. Nem való minden nonprofit szervezetnek – Egyes szervezetek számára a társadalmi vállalkozás több ok (pénzügyi, mentalitásbeli, képességek hiányából fakadó stb.) miatt sem lehet megfelelő megoldás.
  2. Nem egyszerű feladat – Ha a nyereségszerzés könnyű lenne társadalmi vállalkozások révén, már mindenki ezt csinálná.
  3. Nem való pénzügyi válságban levő nonprofit szervezeteknek – A társadalmi vállalkozáshoz szükség van bizonyos fokú pénzügyi stabilitásra és szakértelemre, amellyel nem minden nonprofit szervezet rendelkezik.
  4. Nem vezet gyors “meggazdagodáshoz” – A társadalmi vállalkozás hosszú távú finanszírozási stratégia: a pénzügyi megtérüléshez több évre is szükség lehet.
  5. Nem kockázatmentes – Mint minden üzleti tevékenység, a társadalmi vállalkozás is ki van téve a gazdasági kötülmények, piaci változások stb. hatásainak, ami nem megfelelő menedzselés esetén kockázatot jelenthet a nonprofit szervezet jó hírére és/vagy pénzügyi integritására nézve.
  6. Nincs bevált receptje – A társadalmi vállalkozás minden esetben az adott nonprofit szervezet kapacitásától, szakértelmétől, küldetésétől, képességeitől stb. függ. Nincs biztos recept a sikerre.
Reklámok