Társadalmi vállalkozások Magyarországon

Az oldalra beregisztrált társadalmi vállalkozásokat itt találod!

Az Alko-soft IT szolgáltatásokat kínál látássérültek, valamint intézmények és mikrovállalkozások részére, és megfizethető speciális szoftvereket, rendszereket és eszközöket forgalmaz a látássérült közösség számára, valamint ICT akadálymentesítési szolgáltatásokat nyújt vállalatok részére. Az Alko-soft egy speciális virtuális újságos standot is alkotott a gyengénlátók részére, hozzáférést nyújtva számos közismert országos újsághoz és magazinhoz.

A Fruit of Care jelenleg kétszáz különböző, magas minőségű kézműves design ajándék- és dísztárgyat állít elő kilenc védett műhelyben értelmi fogyatékos munkavállalókkal – vállalati megrendelők és viszonteladók számára egyaránt.

A Házikence természetes kozmetikumok készítésével kapcsolatos kurzusokat tart. Az ambiciózus résztvevők a kiegészítő szolgáltatásoknak köszönhetően képesek lesznek saját vállalkozást indítani, miközben folyamatos technikai támogatást kaphatnak.

A HellóAnyu! egy családbarát közösségi tér és ökokávézó. A hely célja, hogy a budapesti kötődésű anyukáknak egy olyan társadalmi-közösségi teret kínáljanak, ahol részt vehetnek különböző szabadidős, illetve munkaerőpiaci reintegrációjukat segítő kurzusokon.

Az Ízlelő étterem képzést és munkalehetőséget biztosít értelmi és testi fogyatékkal élők számára, miközben tápláló és ízletes étkezési alternatívát kínál a helyi közösségnek. A közelmúltban az étterem kapacitását négyszeresére növelték és az itt kidolgozott modell alapján újabb 3-5 étterem megnyitását tervezik más városokban a következő 5 éven belül.

Kockacsoki magas minőségű kézműves csokoládét készít, autista fiatalok bevonásával, munkahelyet, illetve munkatapasztalati lehetőséget teremtve számukra.

A Mahájána hétvégi iskolát működtet Csörögön mélyszegénységben élő roma családok gyerekeinek. A szüleik bevonásával kézműves sajtkészítésbe fogtak, amely jövedelemszerzési lehetőséget teremt néhány roma család számára és hozzájárul a hétvégi iskola finanszírozásához.

A matyodesign kézi készítésű , mindennapi használatra szánt ruhadarabokat alkot hagyományos matyó motívumokkal díszítve. A ruhákat olyan tardi asszonyok hímzik, akik ennek a hagyományos művészi formának a szakértői és nehezen találnak jövedelemforrást a régióban.

A Szállás Másképp a vendégházak tulajdonosait segíti marketing-tanácsadással, és egyszerű, költséghatékony minőségjavító megoldásokkal, különös tekintettel a hátrányos helyzetű településeken működőkre. Egy speciális szálláskereső révén a magyar minőségi szolgáltatásokat nyújtó vendégházak piacra jutását segíti.